Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizări: Pot sau nu moldovenii să intre în țară cu actele expirate sau dacă nu le dețin?

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut mai multe precizări pentru moldovenii din diasporă care vor să revină acasă, însă au actele expirate sau chiar nu le dețin.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă informează pasagerii și operatorii aerieni despre condițiile de acces pe teritoriul țării. Astfel, moldovenii care au acte de identitate expirate pot intra pe teritoriul Republicii Moldova fără restricții.

Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Societate
Date de la Poliția de Frontieră: Câte persoane au venit în țară timp de 24 de ore

De asemenea, persoanelor care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu au acte de identitate moldovenești li se va permite să intre în țară. Toate persoanele care vin în Moldova sunt obligate să stea în carantină timp de 14 zile. 

Conform deciziei din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, doar moldovenii care se deplasează în afara țării în scop de serviciu și doar dacă nu au simptome la revenire nu trebuie să stea în izolare.

Recent, șeful statului Igor Dodon a fost întrebat dacă în Republica Moldova va fi aplicat mecanismul practicat în România, prin care cetățenii din cele 22 de state europene considerate că fac parte din ”zone verzi”, pentru că înregistrează un număr mic de cazuri noi de COVID-19, intră în țară fără a sta în carantină. Președintele a menționat că aceste măsuri nu vor fi adoptate cel puțin până în data de 15 iulie, până când este valabilă starea de urgență în sănătate publică. Totuși, șeful statului nu exclude că țara noastră ar putea prelua exemplul autorităților de la București, dacă situația epidimiologică se va îmbunătăți.

Până acum, în Moldova s-au confirmat 15 776 de cazuri de COVID-19. Circa 8 963 de pacienți s-au vindecat de coronavirus, iar 518 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0