Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ochelarii de soare originali versus cei contrafăcuți: Iată cum îi puteți deosebi

© Sputnik / OsmatescoSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii consideră că este mai periculos să purtăm ochelari de soare contrafăcuţi, decât să nu purtăm deloc. Iată la ce trebuie să atrageți atenția atunci când procurați ochelari de soare și cum îi puteți deosebi pe cei orginali de cei contrafăcuți.
Ochelari de soare originali sau contrafăcuți: Iată cum îi puteți deosebi

Ochelarii de soare contrafăcuţi pot fi foarte periculoși pentru vedere. Potrivit reprezentantului Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor Serghei Lelic, atunci când vă doriți să achiziționați o pereche de ochelari de soare trebuie să atrageți o deosebită atenție de unde procurați produsul. Ochelarii produși de firme renumite nu se vând oriunde, în niciun caz în buticuri amplasate la colțuri de stradă, ci în magazine specializate, unde sunt ambalați corespunzător.

Pe lângă aceasta, ochelarii de soare contrafăcuți pot fi identificați chiar de la prima atingere, pentru că astfel de produse sunt destul de ușoare, întrucât sunt utilizare materiale ieftine, de o calitate inferioară. Mai mult, fiecare articol are un cod de identificare, care poate fi verificat și pe Internet.

"Dacă nu-l găsiți pe Internet, atunci fiți siguri că ochelarii de soare nu sunt originali", a remarcat Serghei Lelic.

Cert este că prețul ochelarilor de soare la fel este un criteriu care poate face diferența între ochelarii originali și cei contrafăcuți.

"Dacă cunoașteți că un brand de ochelari are un anumit preț, iar voi îi găsiți spre exemplu cu 150 de lei, atunci cu siguranță ochelarii de soare sunt contrafăcuți", a subliniat specialistul.

Un alt indiciu este marcajul "CE", care indică faptul că lentilele corespund standardelor europene. Simbolul CE reprezintă marcajul european care asigură calitatea produsului şi trebuie obligatoriu să fie inscripționat pe rame.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0