Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Generalul Gaiciuc despre parada de la Moscova: „Ai noștri” au defilat cu demnitate

© SputnikУчастие молдавской делегации в параде Победы в Москве
Участие молдавской делегации в параде Победы в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți cetățeni moldoveni au urmărit cu sufletul la gură transmisiunea Paradei Victoriei de la Moscova, însă participarea la eveniment i-a provocat emoții deosebite generalului Armatei Naționale Victor Gaiciuc.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Cetățenii moldoveni au urmărit cu mare interes pe ecranele televizoarelor sau calculatoarelor Parada Victoriei, care s-a desfășurat la Moscova.

Танки Т-34-85 во время военного парада в ознаменование 75-летия Победы на Красной площади - Sputnik Moldova
Triumf, glorie și memorie: Iată cum a decurs Parada Victoriei de la Moscova
Mii de comentarii care exprimă încântare, sute de mesaje de mulțumire pe rețelele de socializare - mesaje despre omagiu, despre cinstirea datei care unește toate popoarele fostei URSS - 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Sentimente deosebite le-a provocat cetățenilor defilarea Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Moldovei pe pavajul din Piața Roșie. Pentru locuitorii unei țări mici, acest fapt a devenit un veritabil motiv de mândrie. 

La ceremonia de la Moscova a fost prezent și consilierul președintelui Moldovei, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării, generalul de divizie Victor Gaiciuc. El a împărtășit impresiile despre paradă în discuția cu corespondentul Sputnik Moldova. 

"Mai întâi de toate atmosfera era creată de oamenii îmbrăcați în haine de sărbătoare. Mie, în calitate de militar, mi-a provocat emoții deosebite tehnica militară care a stat încă de la ora 6 dimineața pe strada Tverskaia, fiind pregătită să treacă prin piață. Dar cel mai important lucru pe care l-am conștientizat cu toții a fost că acum 75 de ani în acea piața s-a desfășurat parada istorică a Victoriei, anume pe 24 iunie”, a povestit Gaiciuc. 

Generalul a declarat că, având în vedere echipamentul militar de ultimă generație care a trecut prin Piața Roșie, mulți dintre specialiștii prezenți la paradă au putut să își dea seama cât de bine dotată este armata rusă, cât de mult îndeplinește cerințele timpului. 

Emoții deosebite au trăit președinții țărilor CSI atunci când au comunicat cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au stat lângă ei și au împărtășit impresiile despre paradă, mărturisește Gaiciuc.

"Desigur, probabil nu ar fi modest din parte amea, dar mi s-a părut că militarii noștri au defilat cel mai precis și frumos prin piață. Chiar și generalii din alte țări ale Comunității Statelor Independente, care au stat lângă mine, au subliniat acest lucru", a spus interlocutorul. 

Ceremonia de la Moscova s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, a subliniat generalul, care, în calitate de pilot militar, a fost impresionat în special de partea aeriană a paradei - de cele mai noi modele de aeronave militare.

Republica noastră a fost reprezentată la paradă de 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale. Oficial, delegația a fost condusă de președintele Igor Dodon. 

Din cauza măsurilor de carantină, tradiționala paradă de 9 mai a fost amânată până pe 24 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0