Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Debarcaderul purtat de apele Nistrului a fost recuperat și consolidat de salvatori - Video

© Photo : Facebook / Serviciul Vamal al Republicii MoldovaПаромный пункт пропуска "Сорока"
Паромный пункт пропуска Сорока - Sputnik Moldova
Abonare
Mai bine de șase ore salavatorii au muncit pentru recuperarea și consolidarea debarcaderului purtat de apele Nistrului, după ce i s-a rupt cablul de ancorare.

CHIȘINĂU, 26 iun. - Sputnik. Salvatorii au avut astăzi o misiune importantă, după ce unui debarcader i s-a rupt cablul de ancorare. Acesta a fost găsit dimineață de către salvatorii și polițiștii de frontieră între satele Vasilcău și Vărăncău din raionul Soroca. După șase ore de muncă, salavatorii au reușit să recupereze și să consolideze debarcaderul de 40 de tone. 

Nivelul apei în râul Nistru crescuse cu aproape 8 metri dimineață, iar din această cauză, dar și a curenților de apă, misiunea salvatorilor a fost destul de grea. Pentru lucrările de recuperare au lucrat 30 de angajați din cadrul Inpsectoratului General pentru Situații de Urgență cu trei bărci cu motor.

La operațiune au participat și scafandrierii, care au trasat o funie de peste 50 m către debarcader pentru a reuși recuperarea acestuia. Acum, nava a fost poziționată astfel încut nu mai prezintă vreun risc.

Debarcaderul s-a desprins de cablul de ancorare din cauza curenților puternici și a nivelului de apă cresut în râul Nistru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0