Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Creditul rus în valoare de 200 de milioane de euro: Vor fi reluate negocierile

© Photo : Facebook / Dodon IgorВладимир Путин и Игорь Додон
Владимир Путин и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că negocierile referitor la creditul rus în valoare de 200 de milioane de lei vor fi reluate.

CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul vlogului său ”Președintele Răspunde” că vor fi reluate negocierile în privința creditului rus în valoare de 200 de milioane de euro. Acesta a declarat că a discuta pe acest subiect cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, dar și cu Dmitry Kozak. 

”Am avut o discuție neformală cu președintele Putin în cadrul evenimentelor din data de 24 iunie. Am discuta 4 subiecte de bază cu domnul Putin, dar mai detaliat le-am discutat cu domnul Kozac. Primul subiect a fost creditul care Federația Rusă și-a arătat disponibilitatea să-l ofere pentru susținerea țării noastre în perioada de criză”, a precizat președintele. 

Igor Dodon s-a referit la acordul de creditare în sumă de 200 de milioane de euro care a fost declarat neconstituțional de magistrații Curții Constituționale. 

”Pe acest subiect am convenit că reluăm negocierile. În următoarele zile vor fi schimbui de scrisori între Guverne și va fi reluată procedura. Acest lucru se poate de făcut foarte repede. Avem nevoie de aceste surse”, a precizat Igor Dodon. 

Președintele țării noastre a mai discutat și despre facilitățile pentru a exporta din Republica Moldova fără taxe vamale pe piața Rusă. Anul trecut țara noastră a exportat fără taxe vinuri, conserve și fructe. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon, în izolare: duminică va fi testat la COVID-19

”Cel mai probabil în două - trei zile va fi hotărârea Guvernului Federației Ruse cu prelungire a acestor facilități va fi luată”, a precizat Igor Dodon. 

Igor Dodon a discutat la Moscova și despre autorizațiile transportatorilor de mărfuri. El a dat asigurări că de săptămâna viitoare această problemă va fi hotărâtă. La fel, președintele a cerut un ajutor umanitar sub formă de combustibil de la Federația Rusă. Motorina va fi oferită agenților economici care au fost cel mai mult afectați de seceta din acest an. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0