Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va semna cu Spania și Grecia acorduri în domeniul securității sociale

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova urmează să semneze cu Spania și Grecia documente bilaterale de care depinde punerea în aplicare a acordurilor în domeniul securității sociale, care au fost semnate anterior.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința sa din 24 iunie iniţierea negocierilor cu Spania și Grecia asupra unor proiecte ce vizează aranjamentului administrativ pentru aplicarea acordurilor în domeniul securității sociale.

Roni - Sputnik Moldova
Societate
Ce trebuie să facă moldovenii pe care ieșirea la pensie i-a surprins peste hotare

Hotărârile stabilesc și componența delegațiilor ce vor negocia acordul din partea Republicii Moldova.

Aranjamentul respectiv este un instrument secundar ce ține de punerea în aplicare a acordurilor în domeniul securității sociale, semnate anterior, a precizat în ședință ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Victoria Dumbrăveanu.

Documentul stabilește instituțiile ce vor fi implicate în proces, modul în care vor interacționa.

Proiectele aranjamentelor deja au fost elaborate și transmise autorităților din Spania și Grecia pentru examinare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că, în baza acordurilor, persoanele care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă și/sau domiciliază pe teritoriul unuia din statele contractante, vor beneficia de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensii şi indemnizaţii de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale și pensii de urmaș.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0