Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Moldova și Rusia vor relua negocierile privind creditul de 200 de milioane de euro

© Photo : Facebook / Dodon IgorВладимир Путин и Игорь Додон
Владимир Путин и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
După o scurtă discuție cu Vladimir Putin, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak. Iată la ce înțelegere au ajuns.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. După un scurt schimb de opinii cu Vladimir Putin, președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, cu care a discutat cele mai importante subiecte de pe agenda bilaterală.

Potrivit șefului statului, în cadrul discuțiilor s-a ajuns la un șir de înțelegeri cu partea Rusă.

Este vorba, între altele, de reluarea negocierilor dintre Moldova și Rusia privind acordarea împrumutului de 200 de milioane de euro pentru susținerea economiei moldovenești.

”În zilele următoare, guvernele celor două state vor conveni asupra procedurilor ce urmează a fi întreprinse în această direcție”, a declarat Dodon.

De asemenea, la solicitarea lui Dodon, Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești. Aceasta înseamnă că, începând cu 1 iulie, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale, ceea ce le va permite producătorilor moldoveni să economisească cel puțin 20-25 de milioane de euro pe an.

Президент Молдавии Игорь Додон во время военного парада в Москве - Sputnik Moldova
Igor Dodon, despre participarea soldaților moldoveni la paradă: „Am simțit o mândrie”

Totodată, părțile au convenit asupra soluționării problemei emiterii autorizațiilor („permiselor”) pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova spre Federația Rusă, prin Ucraina.

Mai mult, Rusia va analiza posibilitatea de a oferi asistență umanitară sub formă de combustibil diesel pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei fără precedent din anul curent.

Potrivit șefului statului, au fost discutate mai multe chestiuni legate de măsurile de consolidare a încrederii, precum și alte aspecte ale avansării procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0