Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ample controale ale inspectorilor ANSA în piețe și magazine: Iată ce au găsit

© Sputnik / Anatolii KiriakPiața centrală
Piața centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Ample controale efectuate de inspectorii ANSA în toată țara, inclusiv la asociațiile agricole unde sunt în toi lucrările sezoniere.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Mai bine de 200 de angajaţi ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat verificări minuţioase în pieţele şi magazinele alimentare din întreaga ţară. Aceștia sunt disponibili totodată să le ofere operatorilor economici sprijin consultativ.

Potrivit directorului General ANSA, Vladislav Cotici, în urma celor 525 de inspecţii au fost depistate 149 de încălcări.

Аптека - Sputnik Moldova
Societate
Farmacii închise și amenzi de 96 de mii de lei pentru încălcarea măsurilor împotriva COVID

"O atenţie deosebită o atragem în pieţe, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane şi riscul cel mai mare de a căpăta infecţia”, a explicat Cotici.

Totodată, directorul ANSA a declarat că inspectorii fac şi controale la asociaţiile agricole, unde au demarat lucrările sezonier în câmp. În context, ANSA atenționează operatorii economici în domeniu să respecte toate cerințele impuse de autorități în ceea ce privește prevenirea răspândirii noului coronavirus.

"Inspectorii efectuează inspecţii şi în câmp. Verifică dacă agenţii economici din domeniu respectă măsurile şi cerinţele epidemiologice pentru a ne proteja de COVID-19. Aceştia verifică și procesul de alimentaţie a persoanelor care lucrează în câmp”, a precizat el.

Astfel, agenții economici trebuie să respecte cerinţele privind siguranţa alimentelor întrucât suntem în perioada caniculară şi, pe lângă coronavirus, ar mai putea apărea probleme  precum intoxicaţiile.

Totodată, șeful instituției a declarat că inspectorii ANSA sunt oricând disponibili să le ofere sprijin consultativ tuturor operatorilor economici și ”să pună umărul acolo unde este necesar”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0