Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Indemnizații pentru bugetarii contaminați cu COVID-19: Cazurile trebuie argumentate

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat banii necesari pentru plata indemnizației unice de 16 mii de lei unui număr de 352 de bugetari care s-au molipsit de COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Guvernul a adoptat miercuri, 24 iunie, o nouă hotărâre cu privire la alocarea banilor pentru plata indemnizațiilor unice de 16 mii de lei persoanelor angajate la stat și care s-au contaminat cu COVID-19 în timp ce-și executau atribuțiile de serviciu.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în ultimele 24 de ore: 71 de persoane au fost internate, două au decedat

A fost aprobată suma de 5 milioane 632 de mii de lei, din care să fie plătite indemnizații unui număr de 352 de persoane.

Premierul Ion Chicu a propus ca, de această dată, hotărârea să fie adoptată „de principiu”, urmând ca unele cazuri să fie argumentate temeinic, pentru a nu exista îndoieli că beneficiarul s-a infestat în timpul orelor de muncă și în virtutea atribuțiilor de serviciu.   

Precizăm că, din numărul total al beneficiarilor, de această dată 18 sunt angajați în instituții subordonate Ministerului Justiției, 8 fac parte din sistemul Ministerului Apărării, 6 persoane sunt angajați ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, iar 320 sunt angajați din sfera de competențe a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, preponderent fiind vorba de cadre medicale.

Ședința Guvernului s-a desfășurat online, premierul și ceilalți membri ai Cabinetului intervenind din birourile lor prin legătură video. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0