Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum a decurs parada Victoriei de la Moscova

Abonare
La Moscova a avut loc parada dedicată celor 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Aproximativ 15 mii de militari și peste 200 de unități de tehnică militară au participat la marșul festiv. În acest an parada a avut loc pe 24 iunie, o dată simbolică, pentru că anume în această zi, în 1945 a avut loc legendara și istorica paradă a învingătorilor.

Президент Узбекистана Шавкат Мирзиеев, президент Казахстана Касым-Жомарт Токаев, президент Таджикистана Эмомали Рахмон и президент Белоруссии Александр Лукашенко после завершения военного парада в Москве - Sputnik Moldova
Oaspeții din străinătate, la Parada Victoriei din Piața Roșie

Printre oaspeții din acest an au fost liderii statelor din fostul spațiul sovietic, precum și liderii altor țări. Alături de unitățile rusești, prin Piața Roșie au trecut militarii fostelor republici sovietice: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan și Uzbekistan. În discursul de deschidere, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reamintit despre rolul întregului popor sovietic în victoria asupra nazismului.

Marșul festiv s-a încheiat cu prezentări aeriene ale aviației rusești. Apoi, Vladimir Putin, împreună cu oaspeții străini, a adus un omagiu soldaților căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, prin depunere de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0