Un nou Cod Galben: Fenomen periculos anunțat de meteorologi pentru după-amiaza de astăzi

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Este posibil ca ploile torențiale de astăzi să aducă și grindină. Meteorologii au instituit un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit pentru astăzi un nou Cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii avertizează că între orele 13:00 și 23:00 sunt posibile ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice.

Ploaie - Sputnik Moldova
Meteorologii au actualizat prognoza: Cum va fi vremea pe 24 iunie

Izolat, ploile vor cădea în averse puternice, cu o cantitate de precipitații de 15-35 de litri pe un metru pătrat, și pot fi însoțite de grindină și vijelie. Vântul se va înteți mult și va sufla în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Până pe 3 iulie este în vigoare un Cod Portocaliu de inundații – ieșirea apei din luncă în urma ploilor semnificative căzute în Ucraina.

Izolat, este posibilă ieșirea apei în lunca râului Prut din raza raioanelor Briceni şi Edineţ, din nord, precum și în regiunea orașului Cantemir, din sud.

Nivelul apei pe sectorul Criva - Costeşti - Stânca va crește cu 2–3 metri faţă de nivelul din 13 iunie.

Pe sectorul Costeşti - Stânca – Cantemir, nivelul apei va crește cu 2,5 – 3,5 metri, iar pe sectorul Cantemir - Brânza va crește cu 1- 2 metri faţă de nivelul din 16 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0