Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde-și vor vinde marfa comercianții din scuarul Teatrului ”Mihai Eminescu”

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный театр имени Михая Еминеску
Национальный театр имени Михая Еминеску   - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale vor să dea un nou aspect scuarului Teatrului Național ”Mihai Eminescu” pentru ca acesta să devină un loc de recreere pentru locuitorii Capitalei.

CHIȘINĂU. 23 iun – Sputnik. Oamenii care și-au desfășurat activitatea comercială în scuarul din preajma Teatrului Național ”Mihai Eminescu” vor fi reamplasați temporar pe strada pietonală, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Parcul Râșcani-Ciocana din Capitală - Sputnik Moldova
Ce riști să pățești dacă te plimbi prin parcul Râșcani-Ciocana

Autoritățile Capitalei vor oferi scheme de amplasare pentru o expoziție de arte pe aleea pietonală din strada Columna, pentru reamplasarea temporară a comercianților de tablouri, obiecte meșteșugărești și suveniruri, care au activat în scuarul din centrul orașului.

Săptămâna trecută, viceprimarul Inga Ionesii a avut o discuție cu vânzătorii respectivi, astfel că inițiativa a fost convenită de ambele părți.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimarul a precizat că locurile de comerț vor fi oferite pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi clar cât de reușită este noua amplasare a vânzătorilor de tablouri și obiecte artizanale.

„Ne dorim să avem în Chișinău o alee de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști. De asemenea, în perspectivă, intenționăm să includem în acest proiect și strada pietonală Eugen Doga", a declarat Inga Ionesii.

Inițiativa privind reabilitarea scuarului Teatrului Național „Mihai Eminescu" aparține primarului general, Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu marelui poet, dar și pentru a oferi spațiul respectiv locuitorilor capitalei în scop de recreere. Totodată, un grup de lucru din cadrul municipalității lucrează asupra conceptului de modernizare a scuarului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0