Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ziua Memoriei și a Durerii: Rusia face apel să nu fie admisă rescrierea istoriei

Abonare
Acum 79 de ani, a început cel mai teribil război din istoria omenirii, 1418 zile și nopți în care Uniunea Sovietică a luptat pentru viitorul întregii lumi.

Marele Război pentru Apărarea Patriei a luat 27 de milioane de vieți ale cetățenilor din URSS. Astăzi, Rusia face apel să nu fie admisă rescrierea istoriei și să fie păstrată memoria despre eroismul și victimele tuturor popoarelor Uniunii Sovietice, care au luptat pe front și în spatele acestuia pentru dreptul lor la viață și libertate.

Президент РФ Владимир Путин и патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время церемонии возложения цветов к скульптурной композиции Матерям победителей у главного храма Вооружённых Сил - Sputnik Moldova
Vladimir Putin a vizitat biserica principală a Forțelor Armate

”Încercările grele din timpul războiului au arătat puterea și rezistența incredibilă a poporului nostru. Exemple nemuritoare de curaj, patriotism adevărat și devotament față de testamentul lăsat de strămoși – să ne păzim și să ne apărăm pământul natal”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Șeful statului a subliniat că pentru cetățenii Rusiei este sacră memoria tuturor celor care au luptat și au murit în Marelui Război pentru Apărarea Patrie, a celor care au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a învinge.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0