Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik.Opinii: Ce știu americanii despre cel de-Al Doilea Război Mondial

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaФлаг США
Флаг США - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un american din zece (11%) consideră că Rusia a fost inamicul Statelor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial. Acest lucru este demonstrat de datele obținute în urna desfășurării sondajului Sputnik.Opinii.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Potrivit cercetării sociologice, care a fost realizată la comanda Agenției de Presă și Radio Spuntik, în perioada 22-25 mai curent, cea mai mare parte a americanilor chestionați în cadrul sondajului a numit corect principalii adversari ai SUA din 1941-45 - Germania (77%) și Japonia (67%). Aproximativ 5 la sută consideră că America a luptat cu China.

Un american din zece (11%) consideră că Rusia a fost inamicul Statelor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Brexit - Sputnik Moldova
Sputnik.Opinii: un sondaj a scos la iveală un număr mare de eurosceptici în UE

Iar 69% dintre chestionați sau nu știu (42%) că, la 8 mai, Statele Unite sărbătoresc Ziua Victoriei în Europa, sau au răspuns incorect la întrebare (27%).

În același timp, 63% au dat definiția corectă a Holocaustului ca genocid al evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar 12% nu au idee despre semnificația acestui cuvânt.

Sondajul a fost realizat în SUA pentru Sputnik News de către cea mai veche companie sociologică franceză IFop în perioada 22-25 mai 2020. La aceasta au participat 1.004 oameni cu vârsta de 18 și mai mulți ani. Marja de eroare constituie +/- 3,1% cu probabilitatea de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinie

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinie sunt efectuate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Social media - Sputnik Moldova
Sputnik.Opinii: Occidentalii susțin impozitarea giganților internetului

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție Internațională de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală și analogică, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare în limba rusă, engleză și franceză în 130 de orașe ale lumii. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză, 24 de ore din 24. Auditoriul informațiilor Sputnik constituie peste 50 milioane de vizitatori pe lună, iar numărul abonaților este de circa 9 milioane de persoane. În 22 de centre redacționale din întreaga lume, de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de angajași care reprezintă zeci de naționalități. Sputnik face parte din mediaholdingul „Rosiia segodnia". Oficiul central Sputnik se află în orașul Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0