Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezastrul de după ploaie: Apa a lăsat în urmă cratere în asfalt, pe străzi și trotuare

Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a cerut Comisiei municipale pentru Sănătate Publică să se reunească de urgență în ședință pentru a discuta despre consecințele ploilor.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Edilul-șef a scris pe pagina sa de Facebook că ploile au lăsat în urmă drumuri distruse, cratere în asfalt, pe străzi și pe trotuare. 

„Nu știu dacă cineva este astăzi vinovat, probabil faptul că mai mulți ani s-au tot cârpit drumurile și avem situația, pe care o avem, iar lucrurile trebuie privite în ansamblu”, a remarcat Ion Ceban.

Primarul susține că cea mai gravă situație se atestă pe strada Albișoara, care este inundată la fiecare ploaie. Ion Ceban susține că sunt necesare soluții pentru a rezolva această problemă. 

„I-am solicitat Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău să se întrunească de urgenţă pentru a discuta acest subiect şi a decide ce facem cu albia râului Bâc, cum curățăm nămolul, dar și gurile de captare și de unde găsim surse financiare. Vineri vom mai avea o ședință operativă, unde responsabilii din domeniul infrastructurii drumurilor vor raporta despre situația în teren, după ce amănunțit vor examina fiecare porțiune de drum”, a menționat edilul-șef. 

Primarul afirmă că a cerut între timp să fie plombate gropile formate în urma ploilor, astfel încât şoferii să nu-şi deterioreze maşinile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0