Cod galben de avertizare meteorologică: Iată ce se va întâmpla până-n seară

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Am început ziua de 21 iunie cu solstițiul de vară, o eclipsă de Soare, Lună nouă și un cutremur în Vrancea, iar până-n seară ar mai trebui să ne așteptăm la averse puternice de ploi.  

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Meteorologii de la Chișinău au instituit un Cod galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi, până la ora 23:00.

Частичное солнечное затмение на Канарских островах в Испании  - Sputnik Moldova
Solstițiul, eclipsa de Soare și surprizele vremii: Prognoza meteo pentru 21-27 iunie

După prânz se prevede instabilitate atmosferică: ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar în averse puternice, de tocmai 15-45 de litri pe metrul pătrat, cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Termometrele indică astăzi până la vreo 27 de grade Celsius în nord, 28 de grade în centru și 29 de grade în sud. Potrivit meteorologilor, ploile vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare.

Reamintim că până pe 3 iulie este în vigoare un Cod Galben de inundații – ieșirea apei din luncă în urma ploilor semnificative căzute în Ucraina.

Izolat, este posibilă ieșirea apei în lunca râului Prut din raza raioanelor Briceni şi Edineţ, din nord, precum și în regiunea orașului Cantemir, din sud.
Nivelul apei pe sectorul Criva - Costeşti - Stânca va crește cu 2–3 metri faţă de nivelul din 13 iunie.

Pe sectorul Costeşti - Stânca – Cantemir, nivelul apei va crește cu 2,5 – 3,5 metri, iar pe sectorul Cantemir - Brânza va crește cu 1- 2 metri faţă de nivelul din 16 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0