Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un bărbat era cât pe ce să se înece în Nistru: Angajații IGSU i-au salvat viața

© Sputnik / Rodion ProcaRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat a sărit în râul Nistru și era cât pe ce să-și piardă viața. Angajații IGSU i-au salvat viața.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Angajații IGSU din Vadu lui Vodă au salvat un bărbat în vârstă de 25 de ani de la înec. Cazul a avut loc la Nistru, în orașul Vadu lui Vodă, la ora 11:30. Potrivit salvatorilor, bărbatul era cu mai mulți prieteni. Fiind în stare de ebrietate, acesta a intrat în apă, iar la scurt timp a dat semne că se îneacă.

Intervenţia salvatorilor la Ştefan Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie fără margini: Un tânăr a murit salvând o fată de la înec - Foto

În mod de urgență angajații stației de salvare au reușit să-l salveze și să-l scoată la mal. El a primit îngrijirile necesare și nu a fost necesar să fie spitalizat. Viața lui este în afara oricărui pericol.

Prietenii bărbatului au fost atenționați repetat despre riscurile nerespectării regulilor de comportament în preajma bazinelor acvatice, dar și despre pericolul de consum al alcoolului pe plaje și scăldatul în stare de ebrietate. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a lansat recent Campania de prevenire a înecurilor. În cadrul acesteia, salvatorii atenționează despre pericolul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre scăldatul în condiții de ebrietate și în locuri nesigure.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 17 oameni, inclusiv 3 minori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0