Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentant OMS: Doar purtând mască nu suntem protejați de COVID-19

© Photo : Organizaţia Mondială a SănătăţiiStela Gheorghiță
Stela Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
Stela Gheorghiță: ”Masca de una singură nu ne protejează de COVID1-19, trebuie să avem un comportament corect”.
Reprezentant OMS: Doar purtând mască nu suntem protejați de COVID-19

După aproape patru luni de la debutul pandemiei COVID-19  în țara noastră, timp în care populația a fost informată  despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirii, cetățenii continuă să utilizeze incorect măștile de protecție. În transportul public și locurile aglomerate vedem încă multe persoane care își acoperă doar gura sau care scot din buzunare sau genți măștile mototolite pentru a le pune pe față. Specialiștii atenționează: acest comportament este greșit și nu ne protejează împotriva COVID-19. Stela Gheorghiță, coordonatoare Programe Urgențe în Sănătate Publică, Biroul OMS în Republica Moldova, a explicat în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum trebuie utilizate corect măștile de protecție.

”Este foarte important ca masca să fie curată. Aceasta trebuie să acopere gura, nasul și bărbia, să fie ajustată bine pe față”, a explicat Stela Gheorghiță.

Înainte de a folosi masca de protecție, mâinile trebuie bine spălate cu săpun și dezinfectate.

”Masca nu trebuie ajustată în timpul purtării, deoarece sporește riscul de transmitere a virusului pe mucoasa ochilor. Doar utilizarea acesteia nu va fi suficientă. Este necesar să avem un comportament corect”, a precizat Stela Gheorghiță.

Masca de unică folosință va fi aruncată la coșul de gunoi, imediat după înlăturarea ei. De asemenea, nu va fi utilizată mai mult de două ore.  

”Masca cu utilizări multiple va fi pusă într-un pachețel din plastic după utilizare, va fi spălată bine cu săpun și călcată. Este contraindicat să o băgăm în buzunar după folisire, iar de acolo - pe față”, a subliniat  Stela Gheorghiță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0