Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Centrul de Voluntariat urmează a fi creat în curând – iată ce competențe va avea

© Sputnik / Anatolii KiriakPiața centrală
Piața centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova urmează să aibă un Centru de Voluntariat - organul ce va fi responsabil de implementarea politicii statului în domeniul voluntariatului. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost aprobat de deputați în prima lectură.

CHIȘINĂU, 19 iunie – Sputnik. La Chișinău urmează să fie creat Centrul de Voluntariat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în prima lectură de către plenul Parlamentului joi, 18 iunie.

Valentin Ceban - Sputnik Moldova
Un grup de voluntari confecționează măști medicinale: O parte sunt împărțite gratuit

Respectivul proiect a fost propus de Guvern și vizează modificarea Legii voluntariatului, ce funcționează încă din 2010, într-un mod care să permită înființarea centrului.

Centrul de Voluntariat va fi organul responsabil de implementarea politicii statului în domeniul voluntariatului și care va stabili modul de organizare și funcționare a activităților de voluntariat.

Crearea unui asemenea centru este prevăzută în strategia de dezvoltare a societății civile.

Din momentul în care proiectul va deveni lege, Guvernul va avea la dispoziție un termen de nouă luni în care să aprobe actele normative necesare pentru înființarea Centrului de Voluntariat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0