Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îndemnul Agenției Proprietății Publice către conducerea ”Avia Invest” - detalii

© Sputnik / Алена МатвееваМеждународный аэропорт Кишинева во время чрезвычайного положения из-за коронавируса
Международный аэропорт Кишинева во время чрезвычайного положения из-за коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Proprietății Publice îi solicită companiei ”Avia Invest” respectarea strictă a angajamentelor asumate prin contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Agenția Proprietății Publice oferă detalii despre felul în care poartă negocieri cu concesionarul Aeroportului, SRL Avia Invest. Instituția îndeamnă managementul companiei să respecte cu strictețe angajamentele asumate în cadrul contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, să sporească transparența în activitate și să se concentreze pe creșterea calității și accesibilității serviciilor prestate de aeroport.

Взлетно-посадочная полоса  - Sputnik Moldova
Societate
Pretențiile statului față de concesionarul Aeroportului: Ce nu a executat Avia Invest

Amintim că în data de 19 martie 2020, Agenția Proprietății Publice a mers în instanță pentru a încasa din contul SRL ”Avia Invest” penalități și daune pentru neexecutarea contractului, care atunci constituiau 514 200 de Euro.

De asemenea, Agenția a solicitat aplicarea sechestrului pe bunurile și mijloacele bănești ale SRL ”Avia Invest”. Prin încheierea din 23 martie 2020, Judecătoria Chișinău a satisfăcut solicitarea respectivă, stabilind ședința examinării cauzei în fond pentru 16 iunie 2020. Însă ședința preconizată a fost amânată pentru data de 16 iulie 2020, prin Dispoziția președintelui Judecătoriei Chișinău nr. 29 din 4 iunie 2020, din cauza situației epidemiologice.

În data de 16 iunie, APP i-a prezentat instanței o cerere de majorare a cuantumului pretențiilor din acțiune cu 87 de mii 300 de euro pentru neexecutarea obligațiilor contractuale.

Astfel, pentru neexecutarea obligațiilor investiționale în termenele și modul stabilit de contract, suma totală a daunelor și penalităților solicitată de Agenție de la SRL ”Avia Invest” este de 601 mii 500 de Euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0