Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova trece de 13 mii de cazuri de infectare cu COVID-19

© Sputnik / Денис Абрамов / Accesați arhiva multimediaВрач с рентгеном легких в инфекционном корпусе, где лечат пациентов с COVID-19
Врач с рентгеном легких в инфекционном корпусе, где лечат пациентов с COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Informații actualizate despre situația epidemiologică privind infecția COVID-19 în Republica Moldova au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Alte 374 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi. Astfel, bilanțul trece pragul de 13 mii de persoane confirmate și ajunge la 13 mii 106 de cazuri de la începutul pandemiei.

Tub de testare Covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Mai mulți ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate, testați pozitiv cu COVID-19

Informațiile au fost prezentate de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș în cadrul unui briefing de presă. Numărul cazurilor active până în ziua de astăzi se indică la 5410. Cele mai multe cazuri - 125 - sunt înregistrate în Chișinău, 42 la Bălți și 19 la Taraclia. Pe parcursul zilei de astăzi au fost prelevate 1769 de probe, dintre care 1137 primare și 432 repetate.

Din numărul total de îmbolnăviri confirmate astăzi, 26 sunt lucrători medicali; 12 medici, 12 asistenți medicali și doi din personalul auxiliar. Starea a 444 de pacienți este gravă. Dintre aceștia 27 sunt supuși ventilării mecanice. 

Crește și numărul persoanelor vindecate. Pe parcursul zilei de azi, 175 de persoane au fost externate, iar numărul total ajunge la 7252 de persoane tratate. Astăzi avem și un număr mare de decese. Alte 11 persoane au fost răpuse de COVID-19, iar bilanțul a crescut până la 444 de persoane decedate. 

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Douăzeci și doi de polițiști din Orhei s-au infectat cu COVID-19

Secretarul de stat mai spune că se înregistrează o agravare a situației epidemiologice la Centrul de Plasament pentru persoane cu dizabilități din municipiul Bălți, în cadrul căruia sunt 428 de beneficiari. Potrivit lui Rîmiș, au fost întreprinse toate măsurile epidemice de rigoare, iar suspecții au fost izolați.

Totodată, au fost prelevate 50 de probe care sunt în prelucrare. Urmează și testarea angajaților de la acest Centru.

În context, secretarul de stat a reiterat îndemnul autorităților, în special pentru persoanele bolnave și cele vârstnice, să nu părăsească locuințele în cazul în care nu există o necesitate stringentă.

Mai mult, acesta spune că epidemia prin infecția COVID-19 este în acutizare, iar regulile de sănătate publică trebuie respectate cu strictețe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0