Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Politicienii germani consideră sancțiunile SUA drept atac la suveranitatea Germaniei

Abonare
Politicienii și oamenii de afaceri germani au criticat posibile sancțiuni americane împotriva ”Nord Stream-2”. Un grup de senatori americani, inclusiv republicanul Ted Cruise, a propus anterior extinderea restricțiilor existente.

Aceștia propun să le extindă inclusiv asupra companiilor care furnizează servicii de asigurare și reasigurare navelor care lucrează la construcția conductei de gaz, precum și a unui șir de alte companii.

Berlinul a avut o reacție negativă la aceste propuneri. Potrivit lui Klaus Ernst, șeful Comisiei pentru afaceri economice și energie din Bundestag și membru al partidului Die Linke, noile sancțiuni reprezintă ingerințe ilegale ale SUA „în sistemul juridic european” și un atac direct asupra suveranității Germaniei și Europei.

Potrivit experților, sancțiunile vor afecta nu numai economia germană, ci și economiile altor țări europene. Nord Stream-2 este un proiect comun rus-european de construcției a unei noi conducte de gaz din Rusia în Germania, prin Marea Baltică. De ce se opune SUA – aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0