Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a declarat premierul Ion Chicu la conferința liderilor Parteneriatului Estic

© Photo : Miroslav RotariИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Chicu: Parteneriatul Estic fie încearcă să obțină „un suflu nou”, fie - încet, dar sigur își pierde relevanța politică.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Premierul Ion Chicu a participat la videoconferința liderilor Parteneriatului Estic, la invitația președintele Consiliului European, Charles Michel, și a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Chicu spune ce se va întâmpla după abrogarea Legii cetățeniei prin investiții de Parlament

Al șaselea Summit al Parteneriatului Estic urma să aibă loc în data de 18 iunie 2020 la Bruxelles, dar din cauza pandemiei a fost decisă desfășurarea discuțiilor în regim de videoconferință.

În cadrul conferinței au fost discutate mai multe subiecte. Printre acestea se numără cooperarea și solidaritatea în combaterea crizei COVID-19, dar și reconfirmarea importanței strategice a Parteneriatului Estic. 

La eveniment au participat șefi de state și guverne ai 27 de țări membre ale Uniunii Europene și 6 state ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

„Încă înainte de pandemie, Parteneriatul Estic s-a apropiat de un „moment al adevărului”. Acum, după 10 ani de cooperare, Parteneriatul Estic fie se reinventează și obține „un suflu nou”, fie - încet, dar sigur își pierde relevanța politică. Pandemia a accelerat acest proces”, a declarat premierul Ion Chicu.

Șeful Executivului de la Chișinău le-a mulțumit statelor Uniunii Europene pentru sprijinul acordat țării noastre sub formă de teste, echipament de protecție, medicamente și alte produse de care toate țările vor avea nevoie în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0