Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Problema ce dezbină societatea moldovenească: Iată ce spune un politolog

© Sputnik / OsmatescoАнжела Колацки
Анжела Колацки - Sputnik Moldova
Abonare
Din păcate, autoritățile și cetățenii obișnuiți din Moldova sunt două pături ale societății complet diferite, care nu se aud una pe celălaltă și nu sunt gata să se înțeleagă între ele, a declarat analistul politic Angela Colațchi în studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Coronavirusul reprezintă o amenințare pentru toți, iar politicienii de toate culorile insistă constant că trebuie să ne unim eforturile în fața unei amenințări comune. Chiar și fără pandemie, adesea auzim că trebuie să fim uniți, că nu trebuie să dezbinăm societatea. Politologul Angela Colațchi explică de ce nu ne reușește să fim mai uniți.

”Să ne unim cu toții de dragul soluționării unor probleme grave și acute este necesar. Dacă dorim să rezolvăm o problemă, putem polemiza pe seama metodelor. Dar, din păcate, încă nu avem o cultură normală, o atitudine calmă asupra faptului că cineva ar putea avea o altă viziune asupra depășirii unei situații dificile”, a declarat Colațchi pentru Sputnik Moldova.

Potrivit politologului, din acest motiv, autoritățile consideră că viziunea lor asupra soluționării oricărei probleme este singura corectă. Propunerile care contravin punctului lor de vedere sunt de cele mai multe ori respinse. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Demisia mea ar putea genera o criză fără precedent
Prin urmare, se obține o situație extrem de ciudată: conducătorii se află într-un fel de realitate a lor, iar oamenii obișnuiți în alta. Ei coexistă în paralel, dar vorbesc în limbi diferite.

"Cei care sunt la putere nu iau în serios toate problemele, se află parcă într-o altă dimensiune, ruptă de viața reală, iar oamenii obișnuiți există într-o dimensiune paralelă", a precizat Colațchi.

Politologul consideră că cele două grupuri de cetățeni se află în relație de adversitate. Cei care sunt la putere, uneori, nu percep problemele grave ale întregii societăți, fiind deseori rupți de ea. Și, din păcate, oamenii simpli sunt obișnuiți cu faptul că autoritățile pot recurge la promisiuni deșarte. Prin urmare nu ascultă de acestea - iată de ce este necesar ca fiecare dintre părți să depună un anumit efort pentru a învăța să se asculte reciproc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0