Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov, despre "tuneluri pentru dezinfectare" de la Kremlin și Novo Ogarevo

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВид на Московский кремль
Вид на Московский кремль  - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia lui Peskov, măsurile suplimentare de precauție întreprinse în legătură cu situația epidemiologică cauzată de COVID-19 sunt justificate și explicabile, în cazul în care este vorba de șeful statului.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. După anunțul de ieri despre un dispozitiv special de dezinfectare la intrarea în reședința președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, din Novo-Ogariovo, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a fost întrebat dacă mai există și în alte locuri asemenea dispozitive.

"Instalațiile de dezinfecție a fost instalate și în Kremlin, în Kremlin sunt chiar două de acest fel, este instalată și la reședința din Novo-Ogariovo. Știți că în prezent aceasta este principalul loc de muncă al președintelui, pleacă de acolo la Kremlin și revine, desfășoară multe evenimente, acolo oamenii vin la Putin pentru a se întâlni în vederea unor chestiuni de serviciu”, a declarat Dmitri Peskov.

Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Trebuie să înțelegem cum să acționăm după anularea restricțiilor legate de COVID-19
Potrivit acestuia, instalarea echipamentelor s-a făcut în legătură cu situația epidemiologică.

"Acestea (tunelurile) au fost instalate chiar în timpul epidemiei. Cunoașteți că și acum sunt în vigoare anumite restricții, deși în mare măsură multe dintre ele au fost deja ridicate, dar încă rămâne obligativitatea purtării măștii și mănușilor și, bineînțeles, unde este vorba de șeful statului, măsuri de precauție suplimentare  sunt justificate și explicabile”, a declarat Peskov.

În ajun, jurnaliștii RIA Novosti au anunțat că a fost instalat un tunel special pentru dezinfectare în reședința de lucru a președintelui Rusiei din Novo-Ogariovo.

​Informația a fost conformată și de administrația din regiunea Penza. 

Potrivit guvernatorului Ivan Belozerțev, compania ”Motornîe Tehnologhii”, care fusese implicat anterior în crearea de echipamente pentru spălarea pieselor și agrgatelor pentru serviciile auto și întreprinderile industriale, a dezvoltat în condiții de pandemie noi echipamente și în mai și a început producția acestora.

Este vorba de niște tunele, la intrarea în care o persoană se află într-o ceață fină de apă. Drept urmare, hainele și zonele expuse ale corpului sunt tratate automat cu un dezinfectant.

Pentru acest dispozitiv, programatorii din Penza au dezvoltat un software de recunoaștere facială și un de măsurare a temperaturii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0