Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu: Economia nu mai poate fi suspendată

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Ion Chicu
Prim-ministrul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu, invitat în studioul Sputnik Moldova, a explicat ce se poate întâmpla dacă ar fi instituită o nouă perioadă de stare de urgență.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. În cazul în care activitatea economică va fi în continuare blocată, în cel mult trei săptămâni nu vom mai fi capabili să achităm pensiile și salariile. În pofida numărului mare de cazuri noi de infectare, economia nu mai poate fi suspendată. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu, invitat la emisiunea Contrapunct din studioul Sputnik Moldova.  

„Specialiștii ne-au avertizat că pe parcursul acestei săptămâni să ne așteptăm la un număr zilnic de 500-600 de cazuri noi de îmbolnăvire”, a spus Chicu.

Potrivit acestuia, este evident că după 15 mai, când a fost ridicată starea de urgență și au fost reluate anumite activității economice, oamenii au contribuit la răspândirea virusului.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: ”Ne așteptăm la noi recorduri la COVID-19. Vom avea 500-600 de cazuri zilnic”

„Am dori ca numărul de cazuri să fie egal cu zero. Dar nu putem limita economia. Pentru că statul, Moldova, nu are rezerve economice. Dacă continuăm să blocăm activitatea economică, atunci nu vom avea nimic pentru a plăti facturile. Nu vom putea plăti salarii și pensii”, a mai spus premierul. 

El a subliniat că rata mortalității în Republica Moldova este de 3,6%, iar la nivel mondial - de 6,5%. Chicu spune că țara noastră este pe locul 22 ca incidență la un milion de oameni și pe locul 19 la mortalitate.

Mai mult, Ion Chicu nu crede într-o scădere a numărului de cazuri noi în următoarele zile, prin urmare a fost emis un ordin pentru începerea pregătirii a două mii de locuri în spitale.

Amintim, în perioada 17 martie - 15 mai, în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență. Iar din 15 mai a fost introdusă starea de urgență în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0