Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Străzile morții! Iată care sunt cele mai periculoase artere din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Apostol
Pavel Apostol - Sputnik Moldova
Abonare
Numai în primele trei luni ale anului în urma accidentelor rutiere produse pe mai multe artere importante din Chișinău și-au pierdut viața 12 persoane, iar alte 220 s-au ales cu diferite traumatisme.
Important pentru șoferi și pietoni! Acestea sunt cele mai periculoase străzi din Chișinău

Bulevardul Dacia este strada cu cel mai mare risc de producere a accidentelor rutiere. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, numai în primele trei luni ale acestui an pe această arteră a Chișinăului s-au produs 10 accidente rutiere.

Urmează străzile Albișoara și Sarmizegetusa, unde s-au produs câte șase accidente rutiere în lunile ianuarie-martie, după care străzile Muncești, Ion Creangă, Vasile Alecsandri și bulevardul Ștefan cel Mare, unde s-au produs câte cinci accidente în perioada menționată.

„Reieșind din analiza datelor pe care le avem, în sectorul Râșcani strada Albișoara rămâne a fi artera pe care s-au produs cele mai multe accidente. Dacă vorbim de sectorul Botanica, cele mai multe accidente s-au produs pe bulevardul Dacia. În sectorul Centru, cele mai periculoase sunt bulevardul Ștefan cel Mare și strada Vasile Alecsandri. În sectorul Buiucani vorbim de strada Ion Creangă, iar pentru sectorul Ciocana – strada Mihail Sadoveanu”, a declarat șeful Secției evidență și analiză accidente rutiere a Direcției poliție de patrulare a INSP, Pavel Apostol, pentru Sputnik Moldova.

Pentru a-i responsabiliza pe șoferi și a reduce la minim numărul accidentelor produse, pe aceste străzi sunt dislocate echipele mobile ale INSP, spune Pavel Apostol.

„Reieșind din aceste date, pentru a micșora numărul de accidente rutiere, noi includem aceste străzi în rutele de patrulare ale echipelor noastre. Odată ce poliția este prezentă, numărul încălcărilor comise în trafic se micșorează”, adaugă Pavel Apostol.

Potrivit cifrelor oferite de Inspectoratul Național de Securitate Publică, în primele trei luni ale anului 2020 în Chișinău s-au produs 194 de accidente rutiere în urma cărora și-au pierdut viața 12 persoane, iar alte 220 s-au ales cu diferite traumatisme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0