Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 30 de zile de arest pentru un procuror – Incredibil ce i-a făcut unui cetățean rus

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Magistrații au admis, în proporție integrală, demersul de a prelungi cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privința unui fost procuror învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

CHIȘINĂU, 16 iun. - Sputnik. Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a stat după gratii 30 de zile, iar acum judecătorii au admis, în proporție integrală, demersul Procuraturii Generale de a prelungi cu încă o lună, mandatul de arestare pe numele lui.

Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Un procuror și un avocat din Orhei riscă să facă pușcărie: Ce faptă li se incriminează
Fostul om al legii este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat. 

El a fost reținut acum o lună, iar complicele acestuia - șeful unei fabrici de conserve - este căutat de forțele de ordine. Acesta a aflat din presă despre reținerea fostului procuror și este acum de negăsit. 

Potrivit Procuraturii, dosarul penal pe numele celor doi a fost inițiat după ce fostul director al fabricii de conserve, un cetățean al Rusiei, a fost înlăturat abuziv de la conducere și deposedat de toate proprietățile pe care le deținea - bunuri în valoare de peste 1,8 milioane de euro:

•    un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro;
•    imobile în orașul Krasnodar (Federația Rusă) estimate la 130 de mii euro;
•    120 de mii de euro - transmise în câteva rate;
•    365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Ilegalitățile au fost săvârșite în 2018, atunci când Procuratura Anticorupție i-a deschis abuziv cetățeanului rus un dosar penal. Toate proprietățile au fost transferate în timp ce cetățeanul Federației Ruse se afla în arest preventiv la Chișinău.

Atunci, negocierile și actele de transmitere a drepturilor de proprietate pe respectivele bunuri au fost efectuate și semnate atât în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cât și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0