Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban: Transportul public nu va mai fi restricționat pe parcursul săptămânii

© Photo : Miroslav RotariChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei a constatat că circulația transportului public doar la anumite ore a dus la aglomerații în stațiile de așteptare și în unitățile de transport, de aceea se va renunța la această practică.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Responsabilii Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie au verificat situația în stațiile de așteptare, dar și în transportul public, pentru a vedea în special dacă se respectă regulile impuse pentru combaterea epidemiei COVID-19. 

Specialiștii au constatat că fluxul de oameni este mult mai mare în stațiile de așteptare și în transport. Potrivit primarului, responsabilii au ajuns la concluzia că transportul nu trebuie să fie restricționat pe parcursul săptămânii.

”Am primit mai multe mesaje și solicitări din partea mai multor locuitori, medici care ne-au comunicat despre dificultățile pe care le-au întâlnit pe parcursul zilei, când transportul a fost sistat, având un alt grafic de lucru și erau nevoiți să urce în transportul deja plin”, a precizat Ion Ceban. 

Primarul a cerut convocarea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și a solicitat revizuirea deciziei din 14 iunie, care prevede restricționarea circulației transportului public. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Expert în sănătate publică: În următoarele 10 zile numărul îmbolnăvirilor ar putea crește

”Îmi asum acest lucru și declar că vom asigura în continuare Capitala pe tot parcursul zilei, cu tot efectivul de transport de care dispunem, astfel să nu fie încărcătura mare a unităților de transport”, a mai adăugat Ceban. 

Primarul a mai precizat că își dorește ca în curând să fie achiziționate noi troleibuze și autobuze pentru confortul și siguranța pasagerilor.  

Decizia de a restricționa transportul public a fost luată duminică de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău la recomandările epidemiologilor și Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0