Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Piața este un loc în care există risc sporit de infectare cu COVID-19

© Sputnik / Victor IovvAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Abonare
De creșterea numărului cazurilor de COVID-19 sunt vinovați cetățenii, a căror nepăsare poate costa sănătatea lor și a celor din jur. Declarația a fost făcută de expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Deschiderea pieței va duce la majorarea numărului de infectare cu coronavirus și asta pentru că în piețele noastre este imposibil de asigurat securitatea, Moldova imită în acest sens experiența țărilor străine, dar nu ia în calcul că în acele state piețele care s-au deschis arată altfel, consideră expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc. 

"Deschiderea prea liberală a locurilor aglomerate fără a stabili reguli stricte va duce la o creștere a numărului de infecții. Da, multe țări au deschis piețe, dar în aceste țări piețele sunt diferite de ale noastre. Piețele lor sunt organizate în baza unui principiu mai civilizat", a subliniat expertul.

Potrivit Alei Tocarciuc, piețele noastre sunt asemenea unei tejghele fără sfârșit unde se înghesuie vânzătorii, iar în fața lor se îmbulzesc cumpărătorii. Toți se află foarte aproape unul de altul. 

"Dacă s-ar menține o distanță socială de cel puțin un metru și jumătate între oameni, acest lucru ar reduce riscul de transmitere a infecției. Ținând cont de faptul cum ne comportăm acum - se pare că nu vom ieși din primul val de coronavirus. Fiind în vârful primului val, vom intra imediat în al doilea val ", crede specialistul.

Ala Tocarciuc a spus că susține măsura de purtare a măștilor în locuri publice, pentru că atunci când doi oameni poartă mască, iar unul este purtător de virus riscul de infectare a celuilalt este mai mic de 2%. 

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0