Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul din Republica Moldova pe timp de pandemie

© Sputnik / OsmatescoViorel Miron
Viorel Miron - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Asociației pentru dezvoltarea turismului în Moldova consideră că modalitatea de a relansa turismul în Republica Moldova este de a valorifica și de a investi în acestă industrie.
Turismul din Republica Moldova pe timp de pandemie

Viorel Miron a remarcat în cadrul emisiunii “Sputnik Matinal” că fluxul de persoane care călătoreau în alte țări, vara aceasta, va vizita locurile pitorești din Moldova. Este necesar să descoperim frumusețea și istoria multor localități interesante. Președintele Asociației ne recomandă că, în acestă perioadă de pandemie, să calatorim doar cu familia pentru a evita formarea de mari grupuri.

Unde, recomandați să mergem în zilele de weekend?

Ceea ce poate fi vizitat, în primul rând, sunt localitățile rurale, fiecare comoditate are în spatele său o istorie care merită să fie descoperită, precum și peisajele din Moldova care sunt variate. Ca de exemplu: în regiunea Nistrului de jos, zona toltrelor, stâncele de la Țâpova, Saharna, în apropierea Sorocii sunt multe izvoare cu apă minerală și multe alte locuri minunate.

Din cauza pandemiei, multe pensiuni, hoteluri sunt închise, unde putem să ne cazăm?

Trebuie să ne conformăm acestei situații și recomandărilor. Suntem într-o țară relativ mică, care te poți deplasa, în decursul unei zile, până la cel mai îndepărtat punct, după care putem reveni la domiciliu. Este foarte bine să multiplicăm călătoriile pe mai multe destinații, făcând excursii mai scurte.

Din ce surse trebuie să ne informăm despre istoria unei localtăți?

Este util să știm că în Republica Moldova este un fond de aur al turismului național - ghizii, care sunt cei predispuși să povestească captivant și interesant, cei care sunt învățați să vorbescă despre baștina noastră.

Dumeavoastră cum promovați turismul din Moldova?

Pe site-ul facebook avem o pagină cu denumirea “ Asociațiația de dezvoltare a turismului din Moldova” , acolo găsiți informații utile despre locuri intereante, care nu au fost descoperite până acum în Moldova. Recent lucrăm la un poiect în care vom creea o rețea de centre de informare a vizitatorului în regiunea centru, sperăm în doi ani de zile să avem aceste centre în șapte orașe.

Autor: Niculița Anastasia

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0