Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 28 de milioane de lei amenzi aplicate de la începutul pandemiei în Capitală

© Sputnik / Anatolii Kiriakbd. Ștefan cel Mare din Chișinău
bd. Ștefan cel Mare din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Capitalei a aplicat amenzi de peste 28 milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie împotriva Coronavirusului. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Primăriei.

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a întocmit 1 278 de procese contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie împotriva COVID-19. 

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: ”Ne așteptăm la noi recorduri la COVID-19. Vom avea 500-600 de cazuri zilnic”
Șeful-adjunct al Direcției de Poliție Chișinău, Lilian Luca, a declarat astăzi, la ședința online a serviciilor municipalității că, de la începutul epidemiei de coronavirus, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 28 de milioane 270 de mii de lei.

”Până acum, din suma amenzilor aplicate, au fosta achitate 812 850 de lei. Potrivit statisticii contravenților aplicate pe sectoare, 369 au fost înregistrate în sectorul Botanica, 166 în sectorul Buiucani, 256 în sectorul Centru, 161 în sectorul Ciocana și 311 în sectorul Râșcani. La fel, pe persoanele juridice avem documentate 22 de cazuri, fiind aplicate amenzi de 1 milion 162 de mii de lei. Cu toate măsurile aplicate, oamenii nu înțeleg să conștientizeze riscul la care sunt expuși”, a spus Lilian Luca.

Șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate din cadrul Primăriei Capitalei, Tatiana Bucearschi, a anunțat că locuri în spitale rămân tot mai puține pentru pacienții infectați de COVID-19. 

”La momentul actual avem 624 de paturi, unde sunt internați 569 de pacienți, dintre care confirmați avem 534 de pacienți și 35 sunt suspecți. Avem și pacienți în formă gravă - 72, dintre care 2 intubați la Spitalul ”Sfântul Arhanghel Mihail”. Săptămâna trecută au fost externate 17 persoane și o persoană decedată. Din 1 aprilie până pe 12 iunie, au fost testați 560 de lucrători medicali la COVID-19, dintre care 218 teste sunt pozitive” a menționat Tatiana Bucearschi.

Un mesaj pentru locuitorii Capitalei a avut și primarul Ion Ceban. 

”Respectați medicii și măsurile de protecție pentru că avem tot mai puține locuri în instituțiile spitalicești. În fiecare sector sunt zone verzi, rog Preturile să facă publice locurile unde oamenii se pot odihni. Nu intrați în parcurile aglomerate. Nu vă duceți la Piața Centrală pentru un kilogram de cireșe, nu în zadar s-au organizat iarmaroacele în sectoare”, a declarat Ion Ceban.  

Până acum, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 3 663 de persoane infectate cu COVID-19 sau 31% din numărul total de cazuri pe țară. 1 964 de locuritori ai Capitalei s-au trata de infecție, iar 126 au decedat. În prezent, 1 284 de persoane se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0