Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: 417 persoane sunt în stare gravă din cauza COVID-19

Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat datele actualizate cu privire la situația epidimiologică. Potrivit informațiilor, 417 pacienți sunt în stare gravă, dintre care 24 persoane sunt conectați la aparate de respirație asistată.

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, în această dimineață, a decedat un bărbat de 67 de ani din Comrat. Acesta a fost internat în data de 12 iunie cu hipertensiune arterială.

Госпиталь COVID-19 в ГКБ №1 им. Н.И. Пирогова - Sputnik Moldova
Societate
Un angajat al MAI a fost răpus de COVID-19: A lăsat în urmă doi copii
Totodată, a murit un bărbat de 42 de ani din municipiul Chișinău. Este vorba de un angajat al MAI. În data de 29 mai acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, cu diabet zaharat, hipertensiune arterială și angină pectorală de efort. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns 408. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 11 740 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 097 - în regiunea transnistreană. 

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 417 stare gravă, dintre care 24 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 887- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. 

În același timp, au fost confirmate 1 920 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici-480, asistenţi medicali - 769, felceri - 104, personal auxiliar - 556, farmaciști - 23.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 43 persoane cu suspecție la COVID-19. Totodată, recent  171 persoane au fost tratate și externate. În total, 6 794 pacienți s-au vindecat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0