Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Donează și fă lumea un loc mai sănătos: Sângele salvează sigur vieți

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaDonare de sânge
Donare de sânge - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi lumea aduce recunoștință tuturor celor care donează sânge, donează viață. Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Astăzi este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Tema campaniei din acest an este ”Sângele sigur salvează vieți”, iar campania se desfășoară sub sloganul ”Donează și fă lumea un loc mai sănătos”.

Медицинский работник проводит тест на коронавирус - Sputnik Moldova
Coronavirus în Moldova: Actualizarea datelor - iată câți pacienți s-au vindecat

Organizația Mondială a Sănătății arată că la nivel mondial sunt colectate aproximativ 118,4 milioane de donații de sânge, 40% dintre acestea fiind în țările cu venituri mari, țări ce adăpostesc 16% din populația lumii. În ceea ce privește categoriile către care merg donațiile, în țările cu venituri mici până la 54% din transfuziile de sânge sunt administrate copiilor sub 5 ani. Iar asta în timp ce în țările cu venituri mari, cel mai frecvent grup de pacienți transfuzat are vârsta de peste 60 de ani, reprezentând până la 75% din toate transfuziile, mai arată OMS.

Cu această ocazie și în Republica Moldova au fost desfășurate Zilele de donare de sânge.

În anul 2019 au donat sânge în total 54 de mii 545 de donatori, care au realizat realizat în total 71003 donări de sânge/componente sanguine.

Serviciul national de transfuzie a sângelui dispune de 96 de donatori voluntari și sistematici, din ei, 4 donează cu regularitate, la fiecare 2 luni sânge, pe parcursul  a 10 ani consecutiv și 92 donează sânge cu regularitate pe parcursul ultimilor 5 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0