Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiști, carabinieri și salvatori pe străzi și în parcuri: Vezi motivul

© Sputnik / Anatolii KiriakCarabinieri
Carabinieri - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne informează despre intensificarea unor acțiuni în vederea prevenirii răspândirii infecției Covid-19.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Pe străzi, în parcuri, în curțile blocurilor, în piețe, spațiile de agrement și în stațiile de transport se vor ala polițiștii, carabinierii și pompierii. În contextul numărului mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Interne intensifică acțiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou. Aceștia vor monitoriza și vor atenționa în continuare cetățenii despre riscul la care se expun în momentul în care încalcă măsurile dispuse de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Record absolut: Peste 400 de cazuri de infecție cu COVID-19 într-o singură zi

Poliția va asigura verificarea respectării regimului de carantină de către cetățenii reveniți de peste hotarele țării, iar în comun cu alte autorități va fi monitorizată activitatea agenților economici și a transportatorilor de pasageri.

IMPORTANT. Comisia Națională de Sănătate Publică a decis că terenurile de  joc, zonele de agrement și terenurile de sport rămân închise în continuare, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și altor tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni, sunt strict interzise. La fel, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în spațiile publice și părăsirea domiciliului fără necesitate stringentă este interzisă.

Cei care nu se vor conforma și vor pune în pericol sănătatea publică, vor fi sancționați în baza Codului Contravențional al Republicii Moldova cu amenzi de 22 de mii 500 de lei pentru persoane fizice și 75 de mii 500 de lei pentru persoane juridice.

În perioada 17 martie – 11 iunie, Poliția a documentat 2 mii 474 de contravenții pe marginea încălcărilor hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 49 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0