UE va elabora o listă a statelor, cetățenii cărora vor putea călători în Europa

© AFP 2024 / Carsten RehderEU border control
EU border control - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Europeană le recomandă statelor membre ale UE să elaboreze o listă comună a țărilor cetățenii cărora vor putea călători în spațiul european după 1 iulie.

BRUXELLES, 12 iun – Sputnik, Maria Kneazeva. Comisia Europeană le recomandă statelor Uniunii Europene să coordoneze elaborarea unei liste a statelor extracomunitare pentru care ar putea fi anulate restricțiile de circulație în UE, începând cu 1 iulie, se menționează într-un comunicat al CE.

Евро - Sputnik Moldova
Banca Centrală Europeană avertizează: Pericol privind ruperea zonei euro

“Acțiunile la frontierele externe ale UE trebuie să fie coordonate și uniformizate pentru a fi eficiente... Statele membre trebuie să convină asupra unei liste comune a statelor din afara UE, pentru care vor fi anulate restricțiile de circulație începând cu 1 iulie”, scrie în comunicat.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă revizuirea regulată a acestei liste.

“Restricțiile trebuie să fie anulate pentru țările alese în comun de statele membre, în baza unei selecții de principii și criterii obiective, inclusiv a situației în domeniul sănătății, a oportunității de a utiliza măsuri de limitare (a extinderii virusului n.r.) în perioada călătoriilor și a raționamentelor de reciprocitate, luând în considerație datele din surse respective, precum OMS”, menționează Comisia.

Comisia Europeană recomandă anularea restricțiilor de călătorie în UE pentru cetățenii din Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia începând cu 1iulie, luând în considerație că situația lor este similară sau mai bună decât în UE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0