Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți veterani de război au fost decorați de președinte cu Ordinul Republicii

© Sputnik / OsmatescoСухоруков Иван Иванович Ветеран ВОВ
Сухоруков Иван Иванович Ветеран ВОВ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon a întreprins astăzi o vizită în raioanele Ocnița și Dondușeni, unde s-a întâlnit cu mai mulți veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon le-a oferit astăzi mai multor veterani cea mai înaltă distincție în stat - Ordinul Republicii. 

S-a întâmplat în timpul vizitei pe care șeful statului le-a efectuat în nordul țării. 

În satul Sudarca din raionul Dondușeni Igor Dodon a depus flori la monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă și s-a întâlnit cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei Vasilii Tihonov și Timofei Cotorcea.

Vasilii Tihonov a fost anterior decorat cu medalia „Pentru Victorie asupra Germaniei”, ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul II și medalia „Pentru vitejie”.

Iar Timofei Cotorcea a fost are în palmares medalia „Pentru Victoria asupra Germaniei” și ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul II.

„Ambilor veterani le-am înmiânat distincția supremă a țării noastre – Ordinul Republicii, dorindu-le mulți ani fericiți în sânul familiei”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook. 

Iar la Otaci, în raionul Ocnița, șeful statului l-a vizitat pe veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Stepan Vovcioc, în vîrstă de 94 de ani.

Stepan Vovcioc s-a învrednicit de Ordinul „Steaua Roșie”, medaliile „Pentru eliberarea Pragăi” și „Pentru capturarea Berlinului”. Astăzi, el a fost decorat de Igor Dodon cu Ordinul Republicii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0