Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Undă verde pentru programul „Capitala Tineretului”: Ce activități prevede acesta

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaTineret, proiecte, inițiative
Tineret, proiecte, inițiative - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile incluse în cadrul programului „Capitala Tineretului” vor începe să fie implementate în cel mai scurt timp.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Regulamentul de organizare a programului „Capitala Tineretului” a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri. 

„Capitala Tineretului” presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale administrației publice locale, organizațiilor necomerciale sau societății civile, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților administrației publice centrale.

Petru Grecu - Sputnik Moldova
Centrul Municipal de Tineret, la prima aniversare: Realizări și perspective

Acest program are la bază implementarea politicii de tineret la nivel local, apropierea autorităților administraţiei publice locale de tineri, susţinerea autorităţilor administraţiei publice locale în dezvoltarea parteneriatelor, consolidarea sectorului de tineret la nivel local.

Prin implementarea acestui program se urmărește crearea oportunităților de petrecere a timpului liber și de promovare a modului sănătos de viață, informarea tinerilor despre oportunitățile de dezvoltare culturală, educaţională şi antreprenorială, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, sporirea nivelului de activism civic și de implicare voluntară a tinerilor, dezvoltarea infrastructurii pentru activitatea de tineret.

„Capitala Tineretului 2020” a fost desemnată localitatea Sipoteni din raionul Călărași. Statutul de „Capitală a Tineretului” a fost deținut de orașul Ialoveni în 2016, satul Varnița în 2017, municipiul Cahul - în 2018, satul Costești -  în 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0