Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „ȘOR” cere anularea interdicțiilor privind retransmiterea programelor rusești

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimedia"Вести": 25 лет в эфире российского телевидения
Вести: 25 лет в эфире российского телевидения - Sputnik Moldova
Abonare
Formațiunea „ȘOR” a venit cu propunerea de anulare a interdicției de retransmitere a programelor de televiziune rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a solicitat să fie inclusă pe agenda parlamentară un proiect de lege care propune anularea interdicțiilor de retransmitere a unor emisiuni rusești de televiziune.

Inițiativa nu a întrunit însă numărul necesar de voturi în cadrul Biroului Permanent pentru a fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței plenare de mâine a Parlamentului.

Centrul de preluare a apelurilor pentru linia directă cu Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Posturile TV au rezervat trei ore de emisie pentru linia directă cu Putin

„Noi am elaborat proiectul, l-am înregistrat și suntem gata să venim cu argumentele necesare”, a scris Denis Ulanov pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, amendamentul vine să anuleze o prevedere neconstituțională, în urma unui număr mare de solicitări din partea cetățenilor.

Amintim că Parlamentul din precedenta legislatură a operat modificări la vechiul Cod al Audiovizualului. Prin acestea s-a interzis transmisiunea unor categorii de emisiuni, în special cele cu caracter politic și militar dintr-un șir de state, inclusiv din Rusia.

Ulterior, a fost adoptat un nou Cod al serviciilor media audiovizuale, în care s-au păstrat interdicțiile respective, chiar dacă au fost criticate de mulți oameni și de numeroase organizații internaționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0