Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care sunt cele mai sigure țări din lume și pe ce loc se situează Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor studiului Indicele global al celor mai pașnice țări ”Global Peace Index” (GPI), Moldova a cedat din poziții, însă la unul dintre indicatori țara noastră este printre lideri.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Moldova a coborât cu trei puncte și se situează acum pe locul 71 în clasamentul ”Global Peace Index, publicat de Institutul pentru economie şi pace (IEP).

Американская военная база в Девеселу - Sputnik Moldova
Pentagonul militarizează România – implicații periculoase

Potrivit datelor incluse în studiu, indicele respectiv este în țara noastră la un nivel mediu.

Însă în ceea ce privește ”Militarizarea” (clasamentul începe aici cu cea mai pașnică țară), Moldova rămâne în continuare pe locul cinci, cu coeficientul de 1,235.
Cea mai sigură țară din lume, ca și până acum, este Islanda. Pe locul doi s-a poziționat Noua Zeelandă, iar ultima din Top 3 este Portugalia. În Top 10 al celor mai pașnice țări au intrat de asemenea Austria, Danemarca, Canada, Singapore, Cehia, Japonia și Elveția.

Rusia rămâne în continuare pe poziția 154, între Sudan și Republica Africa de Sud, autorii raportului menționând totodată că indicatorii Rusiei la categoriile ”Securitate și apărare”, ”Militarizare” și ”Conflicte în desfășurare” s-au îmbunătățit. Experții au menționat că în Rusia s-a redus numărul de omoruri: de la 20 de cazuri la 100 de mii de oameni până la mai puțin de 10 cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0