Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va intra în vigoare legea privind subvenționarea creditelor: Anunțul lui Igor Dodon

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dodon a anunțat când ar putea intra în vigoare noile prevederi privind subvenționarea creditelor în mărime de șase fonduri de salarizare.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Un proiect de lege privind subvenționarea creditelor în mărime de șase fonduri de salarizare pe întreprindere va fi propus spre aprobare în această săptămână. Anunțul a fost făcut de șeful statului după ședința comună cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

”Săptămâna aceasta, la ședința Guvernului, va fi aprobat proiectul de lege pentru implementarea inițiativei pe care am anunțat-o câteva săptămâni în urmă referitor la subvenționarea creditelor în mărime de șase fonduri de salarizare pe întreprindere”, a declarat Dodon.

Șeful statului a amintit că în prezent Legea prevede trei fonduri de salarizare. Potrivit lui, proiectul va fi aprobat în această săptămână de Guvern, iar săptămâna viitoare urmează să fie votat și de Parlament.

Anterior, pe 25 mai, Igor Dodon  argumentata că, în prezent, fondul de salarizare în Moldova este de aproximativ patru miliarde de lei. Iată de ce această inițiativă reprezintă un ajutor în volum de 24 de miliarde de lei, în timp ce suma totală a dobânzilor pentru creditele în sectorul real al economiei este de circa 27-28 de miliarde.

Totodată, Dodon a explicat atunci că perioada reeșalonării acestor plăți urmează a fi extinsă până pe 31 decembrie 2021, iar noile prevederi se referă atât la creditele luate de la băncile comerciale, cât și de la instituțiile de microfinanțare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0