Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CMC nu a susținut inițiativa liberalilor împotriva „Troleibuzului Victoriei”

© Sputnik / Anatolii KiriakТроллейбус Победы
Троллейбус Победы - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă încercare a Consiliului municipal Chișinău de a vota proiectul de hotărâre cu privire la interzicerea publicității în transportul public.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Proiectul de decizie a Consiliului municipal Chișinău cu privire la interzicerea plasării materialelor publicitare în transportul public din Chișinău nu a fost susținut de majoritatea consilierilor municipali.

Троллейбус Победы - Sputnik Moldova
Nu este propagandă, ci istorie: În CMC a fost apărat proiectul „Troleibuzul Victoriei”

Consiliul a adoptat astăzi această decizie, după ce a avut loc votarea amânată la ultima ședință, din 26 mai. Cei mai mulți consilieri, 25 la număr, au refuzat să sprijine inițiativa fracțiunii Partidului Liberal, îndreptată de fapt împotriva acțiunii „Troleibuzul Victoriei”.

Astfel, potrivit rezultatelor numărării voturilor, 25 de consilieri municipali s-au abținut și au votat împotriva inițiativei liberalilor. Este vorba de 21 de consilieri din  fracțiunea PSRM, un consilier PCRM, doi consilieri ai partidului politic Șor și un alt democrat. Restul de 24 de consilieri s-au pronunțat pentru aprobarea proiectului.

Președintele fracțiunii PPDA, Andrei Năstase, cel care a prezidat ședința CMC, și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că proiectul nu a fost aprobat.

Opinai primarului Capitalei

Anterior, primarul Capitalei, Ion Ceban, a criticat inițiativa liberalilor

”În opinia mea, prea multă speculație se face în această privință. În primul rând, Ziua Victoriei este o sărbătoare oficială. În al doilea rând, în acest război îngrozitor, potrivit diferitelor surse, au murit de la 50 la 70 de milioane de locuitori de pe întregul glob, inclusiv mulți din regiunea noastră. Aceasta este victoria binelui asupra răului. Ce propagandă se poate vedea în a felicita cu ocazia Zilei Victoriei? Aceasta este o sărbătoare a celei de-a 75-a de la victoria asupra fascismului și nu propagandă”, a spus primarul Capitalei.

Troleibuzul Victoriei

Agenția de presă și radio Sputnik Moldova a lansat proiectul „Troleibuzul Victoriei” cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Ideea a fost implementată cu sprijinul Comitetului Național Coordonator „Victoria” și al Primăriei Chișinău.

Locuitorii Capitalei au salutat acțiunea, exprimându-și astfel respectul pentru Ziua Victoriei.

„Troleibuzul Victoriei” circulă și pe străzile orașului Bălți - cel de-al doilea oraș după numărul populației din Moldova. 

Acțiunea are loc în orașele Chișinău și Bălți până la sfârșitul verii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0