Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Nord Stream-2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Germania ar putea introduce tarife la gazul american pentru a sancționa SUA, în cazul în care acestea nu vor renunța la presiunile politice asupra Nord Stream-2.

E un proiect ruso-european al noului gazoductul din Rusia spre Germania, prin Marea Baltică. Proiectul este convenabil Europei pentru că sporește siguranța livrărilor gazului și permite rezolvarea deficitului tot mai mare de gaz în regiune.

Însă, împotriva proiectului se pronunță SUA, care susțin că “Nord Stream-2” reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a țării, deși gazoductul contravine doar intereselor lor economice.

Anul trecut Washingtonul a adoptat legea bugetului apărării, care presupune introducerea unor restricții împotriva companiilor implicate în proiect.

La începutul lunii iunie a acestui an, senatorii americani, inclusiv republicanul Ted Cruz, au propus extinderea acestor sancțiuni și aplicarea lor inclusiv asupra companiilor de asigurare, care au contracte cu navele implicate în lucrările de construcție a gazoductului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0