Oamenii au ieșit în stradă după moartea afro-americanului George Floyd, în vârstă de 46 de ani, care a decedat în timp ce a fost reținut, ca urmare a acțiunilor întreprinse de un ofițer de poliție din Minneapolis.
Demonstrațiile care inițial aveau un caracter pașnic s-au transformat rapid în revolte, însoțite de jafuri și confruntări cu oamenii legii.
În multe orașe, situația a scăpat de sub control, poliția nu poate face față haosului. Oamenii sunt obligați să-și protejeze proprietatea cu arma în mâini. Iar cei care se opun public ilegalităților și jafurilor devin dușmani în ochii protestatarilor.
Lozinca manifestanților americani „Black life matters” a ajuns departe peste hotarele SUA. În mai multe orașe mari din Europa, America Latină și chiar Orientul Mijlociu au avut loc mitinguri împotriva rasismului și a samavolniciei poliției.
Cu toate acestea, autoritățile americane nu se grăbesc să pună capăt acestui lucru și să elimine scindarea din societate, iar forțele politice americane încearcă să folosească criza din țară în avantajul lor. În timp ce în unele orașe din SUA polițiștii îngenunchează și se îmbrățișează cu protestatarii, în altele brutalitatea oamenilor legii care suprimă mitingurile este în crește, fapt care provoacă un nou val de ură.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova