Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zinaida Greceanîi: 8 iunie - un exemplu de responsabilitate politică

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaЗаседание кабинета министров и парламента в Молдавии
Заседание кабинета министров и парламента в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 8 iunie 2019 a fost convocată ședința Parlamentului la care au participat deputații a trei formațiuni politice: PSRM, PPDA și PAS. În aceeași zi, Zinaida Grecianîi a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a venit astăzi cu un mesaj, la împlinirea unui an de la alegerea sa în funcția respectivă.

Ea a fost aleasă în calitate de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a pe data de 8 iunie 2019, cu votul secret al 56 de deputați din cei prezenți la ședință. Tot atunci a fost creată majoritatea parlamentară.

”Forțe politice cu poziții diferite s-au unit în numele unor scopuri comune – eliberarea statului din captivitate, restabilirea cooperării cu partenerii externi, dezvoltarea țării și bunăstarea cetățenilor, care ne-au acordat pe 24 februarie 2019 mandatul și încrederea lor”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

”A fost un exemplu de responsabilitate și maturitate politică, care, în pofida reconfigurării ulterioare a majorității parlamentare, rămâne unul demn de apreciere, în ferma mea convingere. Ziua de 8 iunie 2019 a ancorat Parlamentul și țara într-un proces politic civilizat și liber”, a adăugat ea.

Ziua de 8 iunie 2019 a ancorat Parlamentul și țara într-un proces politic civilizat și liber, a apreciat demnitarul.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Un an de la căderea regimului Plahotniuc

Spicherul a făcut o retrospectivă a activității Parlamentului de Legislatura a X-a și până în prezent, menționând că s-a reușit adoptarea a  257 de acte normative, inclusiv 132 de legi și 125 de hotărâri, în diverse domenii. Ea a menționat și colaborarea eficientă cu Guvernul.

”Această interacțiune este necesară pentru stabilirea unui mediu de afaceri benefic și a unor condiții favorabile pentru dezvoltarea social-economică a țării”, a subliniat președintele Parlamentului.

Eficiența acestei colaborări a fost dovedită în deosebi în contextul crizei legate de ”COVID-19”, când buna interacțiune dintre noua majoritate parlamentară, Guvern, Președintele țării, autoritățile publice locale a fost pur și simplu vitală”.

În opinia lui Greceanîi, în lipsa unei astfel de coordonări, fără legiferarea unor acțiuni extrem de necesare pentru a adapta la noile realități sistemele de sănătate, educație, protecție socială, etc., țara ar fi putut ajunge în colaps.

Zinaida Greceanîi s-a adresat deputaților cu o ocazie specială>>>

În context, spicherul le-a mulțumit colegilor din Parlament pentru colaborare, asigurându-i că va manifesta, ”în calitate de Președinte, atitudine și abordare egală în raport cu deputații din toate fracțiunile. Voi aprecia nu culoarea corporativă, ci onestitatea și dedicația pentru cetățeni”.

Zinaida Greceanîi a menționat că toți deputații sunt egali în fața poporului, iar în calitate de președinte a ținut să fie fidelă așteptărilor alegătorilor și, cel mai important, să reprezinte toți cetățenii țării. Ea și-a exprimat speranța că toți deputații împărtășesc aceeași abordare, dorindu-le ”activitate legislativă fructuoasă și responsabilă, integritate și misiune completă față de alegători”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0