Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la frontieră înainte de Paștele Blajinilor: Câte persoane au intrat în țară

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În săptămâna 1-7 iunie, fluxul de persoane în punctele de trecere a fost în creștere cu 26 de procente, anunță Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Poliția de Frontieră anunță că pe 7 iunie hotarul a fost traversat de un număr de 5 499 de persoane. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 3 414 traversări persoane, dintre care 2 440 treceri la frontiera moldo-română, 421 treceri la frontiera cu Ucraina și 553 treceri a frontierei aeriene.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, fluxul de persoane  în punctele de trecere a constituit 43 037 traversări, în creștere cu 26% față de săptămâna precedentă. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17 385 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră în săptămâna 1-7 iunie a fost cea cu România, aici fiind înregistrate 68 % din totalul de traversări.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Încă un punct de trecere a Frontierei de Stat își reia activitatea

În intervalul respectiv de timp, oamenii legii au înregistrat mai multe încălcări la hotar. La ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 75 de evenimente, cu documentarea a 89 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate 48 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere. Doi cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, au fost constatate 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională, opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

În această perioadă au avut loc și două intervenții transfrontaliere SMURD.

Au fost declanșate 56 de consemne, dintre care două consemne pe Interpol și 54 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

De când se reia transportul internațional de pasageri: Decizia Comisiei Sănătate Publică>>>

În decursul săptămânii precedente, 15 cetăţeni străini, dar și 32 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 2187 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 2 328 475 și încasarea amenzilor de 685 595 lei.

Pe parcursul zilei de ieri, nicio persoană dintre cele care au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 286 de apeluri de la cetățeni, fiindu-le oferite consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0