Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia autorităților: Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății va fi reactivat

Abonare
Ministerul Sănătății anunță că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este în creștere, iar pericolul persistă în continuare. De aceea, autoritățile au luat decizia să activizeze din nou Spitalul Ministerului Sănătății.

CHIȘINĂU, 8 iun. - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că a fost analizată capacitatea spitalelor privind tratarea bolnavilor de COVID-19. Potrivit informațiilor, numărul persoanelor testate pozitiv la coronavirus în Capitală este în creștere, iar din acest motiv autoritățile au luat decizia să activizeze din nou Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății: 107 cazuri noi de COVID-19 și 12 decese înregistrate astăzi

”La etapa aceasta, vor fi reactivate 90 de paturi, cu cinci paturi la Terapie Intensivă, iar la necesitate se vor activa și alte secții. Îndemn în continuare cetățenii să aibă grijă de sănătatea lor și a celor dragi. Să evitați locurile aglomerate, să respectați recomandările specialiștilor. Pandemia nu a trecut, pericolul persistă. Dați dovadă de responsabilitate. Totul depinde de fiecare dintre noi. Vă rog și vă îndemn, să aveți respect față de personalul medical care zilnic luptă pentru sănătatea și viața fiecărui pacient”, a declarat Constantin Rîmiș, secretar de stat la Ministerul Sănătății. 

Până în prezent au fost confirmate 9 808 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 3 761 sunt active. Numărul deceselor a ajuns la 354. Totodată, astăzi, 100 de persoane au fost declarate vindecate. În total, 5 738 de pacienți s-au tratat de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0