Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre declarațiile SUA privind rolul Rusiei în Orientul Apropiat

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a amintit că rezultatul politicii SUA în Orientul Apropiat a fost „doar moarte și distrugere”.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a comentat declarațiile făcute de adjunctul secretarului de stat american David Schenker, potrivit căruia Rusia ar trebui „să părăsească Orientul Mijlociu” pentru că acolo joacă un ”rol distructiv”, îndemnându-l pe acesta să-și amintească de faptul că rezultatul politicii SUA în regiune a fost „doar moarte și distrugere”. Zaharova a spus acest lucru într-o declarație pentru RIA Novosti.

Ea s-a întrebat ce proiect american din ultimii douăzeci de ani din Orientul Apropiat Schenker îl consideră reușit?

”Nu ne putem aminti. Doar decesele și distrugerea au fost rezultatul politicii americane în regiune", a spus Zaharova, adăugând că "deși, probabil, anume așa vede Schenker rezultatul unui "proiect de succes".

Începând cu 2015, la solicitarea autorităților oficiale siriene, Rusia a acordat asistență militară și de altă natură Siriei în lupta împotriva terorismului și reconstrucției țării. Statele Unite se află în Siria fără permisiunea autorităților oficiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0