Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou lot umanitar oferit de China pentru Republica Moldova în lupta cu COVID-19

© Photo : Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei SocialeUn nou ajutor umanitar oferit de China pentru Republica Moldova
Un nou ajutor umanitar oferit de China pentru Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Populară Chineză a oferit un nou ajutor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. La eveniment a participat Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și ambasadorul Chinei în țara noastră,  E. S. Zhang Yinghong.

CHIȘINĂU, 5 iun. - Sputnik. Ajutorul umanitar oferit de China conține 100 de mii de măști KN95, 100 de mii de măști medicale de unică folosință și 5 mii de seturi de costume de protecție personală, care vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

© Photo : Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei SocialeUn nou ajutor umanitar oferit de China pentru Republica Moldova
Un nou lot umanitar oferit de China pentru Republica Moldova în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Un nou ajutor umanitar oferit de China pentru Republica Moldova

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a mulțumit poporului chinez pentru tot suportul oferit sistemului medical din țara noastră de la începutul epidemiei de COVID-19. 

O navă aeriană din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China - Sputnik Moldova
Video
O navă a Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China
La rândul său, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova,  E. S. Zhang Yinghong, a reiterat deschiderea Chinei de a sprijini țara noastră în continuare în controlul infecției COVID-19. 

Anterior, Republica Moldova a primit 53 de tone de ajutoare, care au inclus teste de diagnosticare, măști și alte mijloace de protecție, din partea Republicii Populare Chineze.

Această marfă a fost achitată parțial de Guvernul Republicii Moldova, de agenți economici din țara noastră și din China, de organizații internaționale, dar și persoane fizice. Lotul din China a fost transportat cu o aeronavă AN 124 oferită cu gratuit de Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0