Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Peste 9 mii de cazuri de COVID-19 și 317 decese

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția situației epidimiologice din ultima săptămână.

CHIȘINĂU, 5 iun. - Sputnik. În Republica Moldova sunt 9 018 persoane infectate cu COVID-19, iar 60 la sută sau 5 420 din acești pacienți s-au vindecat. 3 461 de cazuri sunt active, iar 274 de persoane sunt în stare gravă.

Prim-ministrul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Mesaj matinal al premierului Ion Chicu: Stați acasă - nu la cimitir

”Moldova înregistrează 2 095 de cazuri la un milion de populație. Avem indicatori mai mari decât țările din regiune, cum ar fi Bulgaria, Ungaria, Grecia și Slovacia”, a menționat Nicolae Furtună, șeful ANSP. 

Până acum, 317 oameni au decedat din cazua infecției de COVID-19. 

”Asta înseamnă 90 de decese la un milion de populație. Avem indicatori mai mari față de alte țări din regiune, cum ar fi Finlanda, Ungaria, Estonia, Austria. Rata de fatalitate este de 3,5 , iar asta înseamnă 3,5 % din 100 de persoane cu diagnostic confirmat de COVID-19. Săptămâna trecută am avut cele mai multe cazuri de decese de la debut - 45 ”, a mai spus șeful ANSP.

Cel mai afectat raion rămâne Soroca. Urmează, Râșcani, Taraclia și Bălți. În același timp, vârsta medie a persoanelor infectate este de 47 de ani, iar 59% dintre cei afectați sunt femei. Cele mai multe cazuri sunt în orașe, circa 60 la sută, iar 2% reprezintă infectările de import. Nicolea Furtună a îndemnat, în continuare, cetățenii să țină cont de recomandările medicilor pentru că pericolul de infectate cu coronavirus nu a trecut. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0